Hotel Szent István Étterem - Eger
Bemutatkozás
A Hotel Szent István Éttermet Eger történelmi központjától 15 percre, a hegytetőn találjuk, ahonnan pompás panoráma nyílik a városra. A vadregényes, hatalmas parkban álló szálloda éttermének kínálatában felvonulnak a hagyományos, magyaros ételek csakúgy, mint a nemzetközi konyha fogásai.
Ha úgy érzed, sosem laksz jól a fine dining konyha remekeivel, a Hotel Szent István Étterem kiköszörüli ezt a csorbát. Étlapján bőséges, nagystílű fogások közül válogathatsz, melyek között igazi specialitások is találhatóak. Nem hiányozhat a szilvásváradi sült pisztráng vajas burgonyával, tejfölös - tormás - mustáros mártással, de szegényebb lenne az étlap a bikaburger nélkül is, melyet steakburgonyával, amerikai káposztasalátával tálalnak a vendég elé.
Húsimádók számára kötelező fogás a szerb eredetű pljeskavica, melyet 50 % marhahúsból készít az étterem séfje. A pljeskavica grillezett, fűszeres húspogácsa, melyet régen birkahúsból készítettek. Mivel azonban a birka meglehetősen karakteres ízű, a pljeskavica alapját ma már sertéssel és marhával is kiegészítik. Az omlós és szaftos húspogácsa titka, hogy szódabikarbóna is kerül bele; ezzel összedolgozva legalább egy éjszakát érlelik a hűtőben, így a hús rostjai fellazulnak, és a parázs fölött gyorsan megsül úgy, hogy kívül finom füstös, belül pedig nagyon szaftos lesz.
Autóval a Vártól alig néhány perc alatt megérkezhetünk, a Bástya, majd a Leányka utcát követve. Ugyanezt az útvonalat gyalogosan is használhatjuk, körülbelül negyedórás sétára készülhetünk.
Kínálat
Ha úgy érzed, sosem laksz jól a fine dining konyha remekeivel, a Hotel Szent István Étterem kiköszörüli ezt a csorbát. Étlapján bőséges, nagystílű fogások közül válogathatsz, melyek között igazi specialitások is találhatóak. Nem hiányozhat a szilvásváradi sült pisztráng vajas burgonyával, tejfölös - tormás - mustáros mártással, de szegényebb lenne az étlap a bikaburger nélkül is, melyet steakburgonyával, amerikai káposztasalátával tálalnak a vendég elé.Húsimádók számára kötelező fogás a szerb eredetű pljeskavica, melyet 50 % marhahúsból készít az étterem séfje. A pljeskavica grillezett, fűszeres húspogácsa, melyet régen birkahúsból készítettek. Mivel azonban a birka meglehetősen karakteres ízű, a pljeskavica alapját ma már sertéssel és marhával is kiegészítik. Az omlós és szaftos húspogácsa titka, hogy szódabikarbóna is kerül bele; ezzel összedolgozva legalább egy éjszakát érlelik a hűtőben, így a hús rostjai fellazulnak, és a parázs fölött gyorsan megsül úgy, hogy kívül finom füstös, belül pedig nagyon szaftos lesz.